Möt vår medarbetare: Oscar Malmberg

Oscar Malmberg, 23 år från Skåre i Karlstad, startade sin karriär inom brunnsborrning tidigt. Redan som extrahjälp under sommarlov, påsklov och liknande kopplade han system, borrhål och slang. Han började hos oss på DEMA Brunnsborrning för cirka två år sedan och idag arbetar han i huvudsak med borrning och är en fantastisk problemlösare runtom borrprojekten.

DEMA Brunnsborrning Oscar Malmberg

Oscar beskriver att en härlig del av jobbet är engagemanget från kunderna, som gärna vill vara med och underlätta:

”När vi kommer till borrplatsen behöver vi el och vatten, sen sköter vi oss själva. Tillgång till el och vatten är det enda. Alla kunder väldigt trevliga, de ställer frågor, flyttar bilar, det är ju en stor grej för dem. Det är ju en viktig grej och en större investering. Många kunder är med, vissa är med hela dagen och står ute och hjälper till med småsaker.”

Oscar beskriver DEMA som en arbetsplats som tar hand om sina medarbetare och som ger dem möjlighet att testa på mycket genom ”learn by doing”. Han betonar vikten av problemlösning och att varje projekt är unikt och kräver olika förutsättningar. Ibland är det en utmaning i jobbet att planera och se till att allt flyter på ett smidigt sätt – förutom själva borrningen finns en hel del faktorer runtom att ta hänsyn till:

”Det är viktigt att tänka några steg framåt hela tiden, och att ha rutiner för att involvera alla inblandade. Så att man kan hjälpa kunderna med bästa möjliga lösning och att underlätta extra på plats om det behövs.”

En av Oscars första stora projekt på DEMA var ett vinterprojekt som han var med på från start till mål. Det var också hans första vinter som han jobbade, vilket det gav honom möjlighet att lära sig mer om vad som behövs för att hålla projekten igång under kallare väderförhållanden:

”Under vintern kommer det ju till några extra steg att tänka på, om det fryser. Vi håller ju på med vatten mycket. Då måste allt tömmas, blåsas ut och så , så man måste ha koll på det. Det var nytt för mig då, och kul att se.”

När jag frågar Oscar om framtiden för honom och DEMA, säger han att det ser ljust ut. Jobben fortsätter att rulla in, och företaget växer allt mer. Han är tacksam över att ha hittat en arbetsplats som ger honom möjlighet att utvecklas och lära sig nya saker, samtidigt som han trivs med arbetskamraterna och de kunder som de hjälper varje dag:

”Det är god ton på firman, alla kan prata med alla, och alla kan ta upp allting med alla. Vi samarbetar bra allihopa. Grävarna hjälper till och sätter slang till exempel, alla hjälper varandra och har ett helhetstänk. Det är vanligt annars att man är så inne på sitt spår, men här hjälper alla till liksom.”

Vi på DEMA har ett starkt fokus på att hjälpa kunderna med bästa möjliga lösning och att se till att allt flyter på ett smidigt sätt. Oscar är en viktig del i detta och vi uppskattar att han tog sig tiden att berätta lite mer om sig själv och om arbetet.

Behöver du Oscars hjälp idag? Kontakta oss!