Möt vår medarbetare: Ruth Petersdotter

Idag startar vi artikelserien där ni äntligen får lära känna oss på DEMA lite bättre. Och såklart är Ruth först ut! Ruth Petersdotter bor på landet utanför Kristinehamn med sambo, hund och katt. Hon är någon som trivs att vara ute och köra en hård dags arbete, vilket på helgerna ofta blir via hästar och ridning.

Ruth Petersdotter DEMA Brunnsborrning

För snart ett år sedan lämnade hon karriären inom psykiatrin och hakade istället på sin bror Gustaf på DEMA Brunnsborrning. Uppdragen varierar, men Ruth jobbar i dagsläget mycket med inkoppling av bergvärme till villor, och med en del stora projekt. Idag får vi höra lite mer om Ruth och hennes upplevelse på DEMA Brunnsborrning.

Vad är det mest utmanande i ditt arbete och hur hanterar du det?

Ja, men jag skulle nog säga att det mest utmanande är att det ena stället aldrig är det andra likt. Det är ständigt lösningsorienterat arbete som gäller. Men det är väldigt kul – och man lär sig väldigt mycket utav det. Det är både utmaningen och charmen med arbetet skulle jag säga.

Variationen i arbetet är något av det hon uppskattar mest:

Det ser så olika ut från ställe till ställe. På vissa ställen så ska man in under mark och på vissa ställen ska man ovanför mark. Ibland så är det berg där man ska gräva in, så man får använda sig av andra material och lösningar.

… Och såklart kontakten med kunderna:

Jag träffar en hel del privatpersoner när jag är ute och på villa och så där. Dom är ju bara väldigt glada för att man kommer, speciellt nu när elen är så dyr.

Vilka är dina reflektioner och erfarenheter kring att jobba i ett så pass mansdominerat yrke?

Jag tycker faktiskt att jag har fått väldigt positivt bemötande. Det är många som till och med kommer fram och säger att: ”Gud vad roligt att se att en tjej som är ute!”. De reagerar ofta när jag kommer och tycker det är jättekul, och lite fascinerande. Det är sällan de ser tjejer eller kvinnor i mitt yrke – och personligen är jag inte särskilt stor heller, haha!

Men jag skulle säga att det är bara positivt faktiskt. Jag tycker verkligen att jag blir väldigt bra bemött. Inga negativa erfarenheter än i alla fall. Det har varit bra både i relation till kunderna och internt på företaget.

Hur ser framtiden ut för DEMA Brunnsborrning?

Jag tror den ser väldigt ljus ut! Gustaf och Philip driver det så bra, och jag har full tillit till deras satsningar framåt.

Och tillsist…Vad är det bästa med att arbeta på DEMA Brunnsborrning?

Det bästa tycker jag är ett varierat arbete, kundkontakten och att få träffa mycket olika människor. Men, något av det bästa är också att man arbetar ute. Jag trivs väldigt bra med det. Tidigare har jag jobbat inomhus väldigt mycket. Måendet är så mycket bättre sedan man har fått börja jobba ute, det är jättestor skillnad. Så det tycker jag är underbart! Det är skönt att få röra på sig och vara ute och man känner en sån där go trötthet på kvällarna.

Stort tack till Ruth, som var först ut i vår serie där ni får möta medarbetarna på DEMA Brunnsborrning. Ni hittar henne ute på fältet och görandes det hon älskar varje dag. Nästa gång får du höra mer om de andra medlemmarna i detta begåvade och entusiastiska team.