Energibrunnar

Fråga oss för lönsamma brunnsborrningsprojekt!

Energibrunnar för värme och kyla

Det är ingen hemlighet att energikostnaderna har ökat under de senaste åren. Detta leder till att många människor letar efter alternativa energikällor som kan hjälpa dem att spara pengar.

Ett självklart val som inte talas om så mycket än är energibrunnar. De spar faktiskt resurser både för din ekonomi – och för moder jord!

Vattenbrunnar

Du behöver inte ta vatten över huvudet. Med en erfaren firma kan du få din egen vattenbrunn borrad – och därmed fräscht dricksvatten på nolltid. Kontakta oss gärna om vattenbrunnar. Vi hjälper gärna till!

Stora projekt

Vi har erfarenhet av brunnsborrningsprojekt i alla storlekar. Om du behöver hjälp med någon form av borrprojekt, stort som smått? Vi är alltid glada att diskutera dina behov och ge dig en offert. Fråga oss om lönsamma borrprojekt!

Vad är en energibrunn?

Energibrunnar är en typ av geotermisk energikälla. De skapas genom att man borrar ett hål djupt ner i marken och sedan cirkulerar vatten genom det. Vattnet värms upp av jordens värme och kan sedan användas för att värma upp ditt hem eller företag. De används för att värma och kyla byggnader (såsom hem och kontor, till exempel) genom att cirkulera vatten i ett slutet kretslopp.

Spara pengar under vintern och sommaren

Energibrunnar är effektivare än traditionella uppvärmnings- och kylmetoder, så du kan spara pengar på dina energiräkningar. Använd gärna energibrunnar på vintern som komplement till ditt uppvärmningssystem. På så sätt får du en värmekälla som inte är beroende av fossila bränslen.

På sommaren kyler energibrunnarna ditt hem eller kontor genom att cirkulera kallt vatten genom systemet. Tack vare mer utdelning för ett mindre energikrävande system spar du en hacka på din elräkning i vinter – och på nedkylning under sommaren.

Investera för att borra energibrunnar – och kompenseras av de besparingar du gör på dina energiräkningar. Dessutom ökar de sannolikt värdet på din fastighet! Investera i energibrunnar är med andra ord ett klokt val.

Därför är energibrunnar bättre för miljön

Energibrunnar är en förnybar energikälla. Det innebär att den energi som används inte kommer från fossila bränslen – som kol, olja och gas – som ger upphov till växthusgaser när de förbränns. Dessa utsläpp bidrar till klimatförändringarna, så genom att använda förnybara energikällor kan du bidra till att minska ditt koldioxidavtryck.

Dessutom är energibrunnar också effektivare än traditionella uppvärmnings- och kylmetoder. I ett traditionellt värme- och kylsystem går mycket energi förlorad när den cirkulerar genom systemet. Med energibrunnar går mycket lite energi förlorad, vilket innebär att du kan använda mindre energi totalt sett. Detta minskar ditt koldioxidavtryck ytterligare.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om oss som företag eller har du några frågor kring våra tjänster? Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Vi finns på plats för dig och dina behov!

Vilka är utmaningarna med energibrunnar?

När man borrar en energibrunn är det viktigt att man tar hänsyn till hålets djup, bergarten och vattennivån. Ju djupare energibrunnen är, desto mer energi kan den utnyttja. Den bergart du borrar i påverkar också hur mycket energi som kan du kan ta tillvara på.

Om grundvattnet ligger nära ytan måste du studera mängden vatten i borrhålet noggrannare för att undvika överpumpning och utarmning av vattenkällan. Det finns därmed ett antal avgörande anledningar som talar för att anlita riktiga proffs när det kommer till att borra energibrunnar. Så att allt sker på ett säkert och hållbart vis.

Vem kan ha en energibrunn?

Vem som helst kan ha en energibrunn, men det är viktigt att rådgöra med en yrkesman innan man borrar en brunn. När du anlitar en professionell borrare av energibrunnar kan du se till att energibrunnen borras på rätt sätt och på ett säkert sätt.

Letar du efter en alternativ energikälla som kan hjälpa dig att spara pengar och minska ditt koldioxidavtryck? Då är energibrunnar ett bra val. Tack vare sin effektivitet och sina förnybara egenskaper som energikälla kan energibrunnar hjälpa dig att spara pengar på dina energiräkningar. Och samtidigt hjälpa miljön.

DEMA Brunnsborrning hjälper dig från start till energismart

Så, om du letar efter ett sätt att spara pengar på dina energikostnader är det bra om du överväger en energibrunn. De är inte bara mer prisvärda på lång sikt. De bidrar också till att minska vårt beroende av fossila bränslen.

Kontakta oss på DEMA Brunnsborrning idag för att lära dig mer om denna fantastiska teknik och hur den kan gynna dig, familjen och företaget!

Hör av dig till oss!

Vi har erfarenhet och kompetens kring brunnsborrning, energibrunnar för värme och kyla och vattenbrunnar för fräscht vatten.

Du är välkommen att skriva till oss så återkommer vi med svar på din förfrågan inom kort.

Kontakt