Vattenbrunnar

Fråga oss för lönsamma brunnsborrningsprojekt!

Vattenbrunnar för fräscht dricksvatten

Om du är som de flesta människor tar du tillgång till färskt dricksvatten för givet. Men hur gör man egentligen för att skapa vattenflödet till ett hushåll eller företag?

Det behöver inte innebära att ta vatten över huvudet – med en erfaren firma kan du få hjälp att borra din egen vattenbrunn och få fräscht dricksvatten på nolltid. Här går vi igenom det som du behöver veta för att komma till skott!

Energibrunnar

Att använda borrade energibrunnar kan spara resurser för både dig och vår gemensamma miljö. Du är alltid varmt välkommen att prata om dina energibehov med oss, så skall vi ge dig ett lönsamt förslag.

Stora projekt

Vi har erfarenhet av brunnsborrningsprojekt i alla storlekar. Om du behöver hjälp med någon form av borrprojekt, stort som smått? Vi är alltid glada att diskutera dina behov och ge dig en offert. Fråga oss om lönsamma borrprojekt!

Vattenbrunnar: Därför är borrad brunn för fräscht dricksvatten något för dig

Det finns många anledningar till att borra en egen brunn, men den viktigaste är att du har kontroll över vattenkvaliteten. Genom att borra din egen vattenbrunn kan du vara säker på att ditt vatten är fritt från föroreningar och kemikalier. Och om du bor i ett område med mycket industriell aktivitet, kan borra din egen vattenbrunn skydda dig från industriella föroreningar.

Det finns två huvudtyper av vattenbrunnar: grävda brunnar och borrade brunnar. Grävda brunnar är den vanligaste typen av brunn som fungerar under vissa förhållanden där grundvattnet ligger nära jordytan, och där vattenflödet inte behöver vara stort. Borrade brunnar är mer hållbara och kan byggas i ett större område.

Vattenbrunnar som är borrade kan dessutom vara upp till 300 meter djupa, så om du bor i ett område med djup grundvattennivå kan du överväga en borrad brunn. Borrade brunnar är också ett bra val om du planerar att använda mycket vatten eller om du behöver stor kapacitet och volym.

Vattenbrunnar: Spara resurser för dig och miljön med egen brunn för drickvatten

När du borrar din egen brunn får du inte bara färskt dricksvatten. Du gör också din del för att skydda miljön. Genom att använda en naturresurs som grundvatten hjälper du till att bevara ytvattenresurserna. Och eftersom grundvattnet fylls på av nederbörd är det en förnybar resurs som kan användas om och om igen.

En annan bra anledning att borra en egen vattenbrunn är också att du kan spara pengar på din vattenräkning. Om din kommun tar ut höga avgifter för vattenförsörjning kan en borrad vatttenbrunn vara ett bra sätt att spara pengar i det långa loppet.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om oss som företag eller har du några frågor kring våra tjänster? Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Vi finns på plats för dig och dina behov!

Borra vattenbrunn för dricksvatten: så går det till

Om du är intresserad av att borra din egen vattenbrunn för dricksvatten är det första steget att hitta ett välrenommerat företag som specialiserar sig på brunnar. Med ett erfaret team går arbetet med att ordna rinnande vatten som ett, ja – rinnande vatten. När du har hittat ett företag hjälper de dig att välja den bästa platsen för din brunn och de har med sig all nödvändig utrustning.

Borrningen kan ta allt från några timmar till några dagar, beroende på hur lång stäckan är för att nå grundvattnet. När brunnen väl är borrad installeras en pump för att föra upp vattnet till ytan, och vattnet testas för vilka eventuella filter som behövs för att se till att det är säkert att dricka.

Kan jag borra en vattenbrunn på min tomt?

I de flesta fall ja, men det finns några saker att tänka på. För det första måste du få ett tillstånd från din kommun. För det andra måste du se till att din mark är lämplig för borrning. Slutligen måste du hitta ett välrenommerat företag som utför arbetet – de kan sannolikt hjälpa dig med alla steg från start till klart vatten.

DEMA Brunnsborrning hjälper dig från start till klart vatten

DEMA Brunnsborrning är ett erfaret företag som kan hjälpa dig med alla aspekter av att borra din egen vattenbrunn. Vi har ett team av experter som kan hjälpa dig att välja den bästa platsen för din brunn, skaffa de nödvändiga tillstånden och borra brunnen så att du får färskt dricksvatten. Kontakta oss idag för att få veta mer!

Hör av dig till oss!

Vi har erfarenhet och kompetens kring brunnsborrning, energibrunnar för värme och kyla, och vattenbrunnar för fräscht vatten.

Du är välkommen att skriva till oss så återkommer vi med svar på din förfrågan inom kort.

Kontakt